مهاجرت پرستار به عمان
یکی از کشورهای نزدیک به ایران، که بهعنوان مقصد مهاجرتی محبوبی برای پرستاران شناخته میشود، عمان است. سیستم بهداشتی و درمانی به روز در این کشور، از دلایل اصلی مهاجرت پرستاران به عمان است. این پیشرفت سیستمی و افزایش پرستاران فوق حرفهای در کشور عمان، از حدود دهه 1970 شروع شده و هنوز ادامه دارد و فرصت شغلی بسیار خوبی برای پرستاران کشورمان ایجاد کرده است.
علاوه بر این، جمعیت این کشور روزبهروز در حال افزایش است و به همین دلیل، نیاز به دریافت خدمات درمانی به سرعت گسترش مییابد. در این راستا، وزارت بهداشت کشور عمان نیز به پاسخگویی مطالبات پرستاران و حمایت از آنان اهمیت داده و برای استخدام پرستاران خارجی از سراسر دنیا اقدام کرده است.
در ادامه این مطلب با بررسی کار پرستاران در عمان و شرایط مهاجرت آنها و مواردی همچون حقوق، مزایا و مراحل مهاجرت این شغل میپردازیم.
معرفی کشور عمان
عمان با نام رسمی سلطاننشین عُمان (به عربی: سلطنة عمان) کشوری پادشاهی در شرق شبه جزیرهٔ عربستان است. پایتخت این کشور شهر مسقط است. عمان از شرق به دریای عرب و از شمال به دریای عمان منتهی میشود، از جنوب با یمن و از غرب با عربستان سعودی و امارت متحدهٔ عربی مرز زمینی و با ایران مرز دریایی دارد.
این کشور دارای دو برونبوم است. بخش کوچکی از عمان در قسمت جنوبی تنگهٔ هرمز قرار دارد که مسندم نام دارد. این بخش از سرزمین اصلی جدا افتادهاست. برون بوم دیگر مدحا نام دارد که توسط امارات متحدهٔ عربی احاطه شدهاست.
از سده ۱۷ میلادی عمان دارای پادشاهی خودکفا بودهاست. در سده ۱۹ میلادی این کشور در اوج قدرت خود بودهاست. با کاهش قدرت در سده بیستم میلادی این کشور تحت تأثیر و نفوذ گسترده پادشاهی بریتانیای کبیر قرار گرفت اما هیچگاه به شکل رسمی بخشی از آن نگردید. عمان پیوند گسترده نظامی و سیاسی با ایالات متحده آمریکا و پادشاهی بریتانیای بزرگ دارد ولی سیاست خارجی آزادانهای درپیش میگیرد. فرمانروایی این کشور پادشاهی بی چون و چراست اما پارلمان نیز نقش قانونگذاری و بازرسی اندکی دارد. عمان نقش میانجیگری را در بین کشورهای خاورمیانه دارد. همانند سایر کشورهای عربی خلیج فارس منبع اصلی درآمد کشور، نفت است. هر چند نسبت به همسایگان، این کشور تولیدکننده متوسطی است. کشاورزی و ماهیگیری نیز دو منبع مهم درآمد در عمان هستند. منبع جایگزین دیگر گردشگری است. عمان یکی از قدیمیترین مکانهای بشر ساکن در جهان است و مردمان عمان حداقل ۱۰۶٫۰۰۰ سال زندگی میکردهاند. عمان قدیمیترین دولت مستقل در بین کشورهای عربی را نیز دارا است.
شرایط مهاجرت پرستاران به عمان
برای مهاجرت پرستاران به کشور عمان، شروط به خصوصی وجود دارد که صلاحیت حرفهای متقاضیان نسبت به این شرایط مورد برسی قرار میگیرد. بهعنوان مثال، در شرایط مهاجرت به عمان برای پرستاران هیچ محدودیت سنی برای متقاضیان در نظر گرفته نشده است . فرادی که از طریق ویزای کار به کشور عمان مهاجرت می نمایند دارای مجوز اقامتی 2 ساله هستند که با توجه به نظر کارفرما یا اسپانسر می توانند سال های بعد را نیز تمدید نمایند. اخذ پاسپورت عمان بسیار دشوار می باشد و معمولا این کشور پاسپورت خود را اعطا نمی کند. اما اقامتی که افراد دریافت می نمایند طولانی مدت خواهد بود . یکی از سوالات شما عزیزان این است که با استخدام پرستار ایرانی در عمان آیا فرد می توانند اقامت این کشور برای همسر و فرزند خود دریافت نماید؟ متقاضیان می توانند برای همسر و فرزندان خود که زیر 21 سال هستند بسته به نظر کارفرما اقامت کشور عمان را دریافت نمایند. .قبل از پرداختن به شرایط پذیرش پرستاران، در صورتی که میخواهید بیشتر در مورد مهاجرت آنها بدانید، تا انتهای مطالب با ما همراه باشید.
برخی از شرایط پذیرش پرستار در عمان عبارت است از:
اخذ تاییدیهی دیتافلو
یکی از مهم ترین مراحل برای درخواست کار پرستاری در عمان دریافت تأییدیه دیتافلو است. دیتافلو، صلاحیت افراد را بهعنوان یک دانشجو یا پرستار دارای مجوز معتبر تأیید کرده و نشاندهنده تجربه کاری فرد است. در روند این تأییدیه، ابتدا اطلاعات نوشته شده توسط شخص متقاضی، بررسی و تأیید میشوند.
برای مثال بررسی میشود که آیا فرد واقعاً از مدرسهای که نام آن را ذکر کرده، فارغالتحصیل شده است یا خیر. پس از تأیید دیتافلو، متقاضیان میتوانند در آزمون پرومتریک شرکت کنند.
شرکت در آزمون پرومتریک
افراد دارای دیپلم پرستاری یا گواهی پرستاری عمومی، با داشتن 3 سال سابقه کار و قبولی در این آزمون، میتوانند بهعنوان تکنسین پرستاری در عمان مشغول به فعالیت شوند. آزمون پرومتریک عمان بهصورت آنلاین برگزار شده و داوطلبان در صورت عدم قبولی، میتوانند چندین بار در آن شرکت کنند. بهطور کلی، آزمون پرومتریک در روند مهاجرت پرستار به عمان صلاحیت حرفهای متقاضیان را ارزیابی میکند.
شرکت در مصاحبهی وایوا
شرکت در مصاحبهی وایوا با کارفرما، حداکثر تا سه بار برای هر فرد امکان پذیر است. مصاحبه وایوا برای تأیید صلاحیت در روند مهاجرت پزشکان به عمان یا پرستاران و سایر کادر درمان برگزار میشود. پس از شرکت در آزمون پرومتریک و دریافت بورد تخصصی OMSB کشور عمان، میتوانید در مصاحبه وایوا جهت شروع کار خود در این کشور شرکت کنید. این مصاحبه معمولاً توسط کارفرمای شما تنظیم شده و هر فرد تا حداکثر 3 بار میتواند در مصاحبه شرکت کند. سوالاتی که در این مصاحبه از متقاضی پرسیده میشود، در هیچ منبعی بهصورت دقیق ذکر نشده اما معمولاً مواردی همچون شایستگی متقاضی و سطح دانش او برای کار پرستاری در عمان در کنار مدارک ارائه شده، بررسی میشوند.
سابقه کار
یکی دیگر از معیارهای الزامی برای مهاجرت به عمان برای پرستاران داشتن سابقه کاری است. حداقل سابقه کاری برای پرستاران دارای مدرک لیسانس، 3 سال بوده و برای دارندگان گواهی عمومی پرستاری (GNM)، حداقل 4 سال است.
حقوق کار پرستاری در عمان
یکی از دلایل مهاجرت پرستاران به کشورهای عربی و بهخصوص کشور عمان، حقوق عادلانهای است که به شاغلان پرداخت میشود. علاوه بر حقوق، پرستاران در این کشور کمک هزینه ماهانهای برای محل اقامت، امکاناتی مانند آب و برق، حملونقل و خوراک دریافت میکنند. کادر درمان در عمان معمولا پس از 18 ماه کار، 8% افزایش حقوق خواهند داشت. حقوق پایه شغل پرستاری در عمان 395 ریال عمانی است. میزان دستمزد پرداختی در مراکز درمانی ، دولتی و خصوصی هم در عمان چندان تفاوتی باهم ندارند.
البته این میزان حقوق برای پرستاران تحتنظر وزارت بهداشت عمان، میتواند به بالاتر از 800 تا 900 ریال نیز برسد. این میزان درآمد، برای پرستاران با سابقه کاری بیشتر ممکن است به حدود 1000 ریال نیز برسد. لازم به ذکر است که میزان حقوق پرستاران مهاجر نسبت به افراد بومی، کمتر خواهد بود.
مزایای مهاجرت پرستاران به عمان
کار در عمان بهعنوان یکی از بهترین کشورها مزایای متعددی دارد. برخی از اصلیترین مزیتهای مهاجرت به عمان برای پرستاران شامل موارد زیر است:
دریافت حقوق بدون مالیات
بهرهمندی از بیمه سلامت
30 روز مرخصی سالانه برای شاغلان
ارائه بلیط رفتوبرگشت به عمان برای مهاجران
مراحل مهاجرت پرستاران به عمان
کشور عمان بهدلیل شرایط و امکانات پیشرفتهای که در حوزه بهداشت و درمان دارد، یکی از انتخابهای اصلی برای مهاجرت کادر درمان از جمله پزشکان، پرستاران و … است. روند مهاجرت به عمان برای پرستاران شامل مراحلی است که باید بهدقت و بهدرستی دنبال شود. این مراحل عبارت است از:
ارائه درخواست به وزارت بهداشت و رئیس اداره بیمارستانهای دولتی در این وزارتخانه
ارسال درخواست به مدیر موسسات خصوصی “Director of Public Service Bdarsit” جهت کار در بخش خصوصی
کپی از مشخصات و مدارک فردی و ارائه آن
ارائه کپی مدارک تحصیلی و گواهی اثبات تجربه کاری
دریافت گواهی حسابرسی و بازرسی از موسسه بهداشت و درمان برای تعیین ضرورت ارائه خدمات متقاضی در بخش خصوصی
اعطای ویزا به متقاضی برای رفتن به عمان جهت بررسی عملکرد شغلی
تکمیل فرم “Mobilize Application Form” برای ورود به آزمونهای دریافت مجوز
قبولی در آزمونهای کتبی و شفاهی برگزار شده توسط کمیته دفتر وزارت بهداشت برای پذیرفتهشدگان در مرحله دریافت گواهی
اعطای مجوز و کارت کار در عمان
مدارک موردنیاز برای ثبتنام و مهاجرت پرستاری
یکی از اصلیترین مواردی که متقاضیان مهاجرت پرستار به عمان باید به آن توجه کنند، مدارکی است که در زمان ارائه درخواست باید تکمیل و تحویل داده شود. مدارک الزامی برای ثبتنام و مهاجرت پرستاران به عمان، عبارت است از:
کپی از بیوگرافی فرد متقاضی
فرم درخواست ورود به آزمونهای صدور مجوز
کپی مدارک تحصیلی
گواهی سابقه کاری
گواهی مجوز فعالیت حرفهای در کشور مبدأ
کپی پاسپورت
2 قطعه عکس
کپی کارت کار (برای متقاضیان کار در بخش خصوصی)
ارائه نامه از طرف یک حامی (برای اجازه خدمت در بخش خصوصی)
ارائه فرم “Extraction Form” برای بازدید از عمان
سخن پایانی
پرستاران و پزشکان، از اعضای بسیار مهم جامعه هستند که وظیفه رسیدگی به سلامت مردم را به عهده دارند؛ در نتیجه باید شرایط کاری برای آنها تا حد زیادی مطلوب باشد. چنانچه کیفیت و شرایط کار برای این قشر از جامعه مناسب نباشد، آنان مهاجرت را انتخاب میکنند. کشور عمان یکی از مقاصد محبوب برای مهاجرت پرستاران است. وضعیت شغلی، امکانات قابلتوجه، حقوق و مزایای مطلوب و …، از جمله دلایل مهاجرت پرستار به عمان هستند. همچنین این کشور شرایط خاصی را برای مهاجرت و کار پرستاران فراهم کرده است. در این مقاله با بررسی شرایط کار پرستاری در عمان و میزان حقوق و مزایای آن در این کشور، مراحل و مدارک لازم برای مهاجرت پرستاران به عمان آشنا شدیم.
اگر پرستار هستید و قصد مهاجرت دارید، دانا اندیشان میتواند به شما مشاوره دهد.